Sakal Yağı Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Sakal yağı artık adını sıkça duyduğumuz ve erkek bakım ürünlerinin arasında gitgide popülerlik kazanan bir ürün.Tarihsel olarak baktığımızda sakal işçi ve alt sınıf beyefendilerle ilişkilendiriliyor idi. Çok eskiye gitmeye gerek yok, henüz 90’lı ve 2000’li yılların başında bile sakallar stereotip olarak hipster, bisiklet sürücüleri, kırsal topluluktaki erkeklerle ilişkilendiriliyordu. Elbette zamanla her şey gibi toplumun sakala bakış açısında da bir değişim gerçekleşti.

Zamanla atletlerin bakımlı sakallarıyla poz vermesi, kırmızı halı ünlülerinin sakallarını stillerinin bir parçası olarak sergilemeleriyle yıllar içinde sakal, Hollywood ve eğlence endüstrisinde kabul görmeye başladı.

Sakal bırakan erkekler yaygınlaşmaya başladı evet ancak sakal uzatmanın da belirli bakım kurallarının olduğunu fark eden şirketler, sakal ürünleri üretmeye başladılar. Çünkü sürekli olarak sakal bırakıyorsanız, sakal altında kalan derinin gerektiği şekilde nemlendirilmesi günlük konforunuz açısından önemlidir. Bunun yanında sakallarımızın temizliği hijyenimiz açısından çok önemlidir. Temiz sakallar viral bakterilerin ağız ya da buruna girişine engel olduğu gibi, sakallarımızın da tıpkı vücudumuz gibi temiz kokmasını isteriz.

Sakallara doğası gereği “vahşi” olduklarını söylesek yanlış olmaz. Yüzümüzde çıkan kıllar, kafa derimizdeki saçlar gibi silindirik şekilde değil, düzdür. Bu yüzden sakallarımızın öngörülemeyen yönlerde büyüyebilen sıkı bukleleri vardır. Bu da sakal bakımının neden önemli olduğunu çok iyi açıklar.

Az ve öz ürünlerle yapacağımız sakal bakımı, gündelik yaşamda karşılaştığımız ancak dile getirmediğimiz bir çok probleme çare olacak aynı zamanda bakımlı bir görünüm sağlayacaktır.

Sakal Yağı Nedir?

Sakal yağı, sakal ve sakal altında kalan deri için nemlendirici görevine sahip durulanmayan bir üründür. Sakal yağları, yüzde ve sakalda yağlı bir his bırakmayacak, hızlı bir nemlendirme sağlayacak bileşenlerden üretilir. Sakal yağları tipik şekilde içeriğinde bir koku ile eşleştirilmiş argan, zeytinyağı, jojoba yağı gibi karışımlar içerirler.

Sakal Yağı

Sakal Yağı Nasıl Kullanılır?

1- Elinize 4-5 damla sakal yağını dökün.
2- Sakallarınıza ve altında kalan deriye masaj yaparak uygulayın.

Sakal yağı düzenli uygulandığında sakalın altında kalan deriyi başarılı bir şekilde nemlendirir. Böylece gömlek ya da tişörtlerinizde o sevmediğiniz kepeklenmeyi görmezsiniz. İlk kez sakal uzatanlar ya da yeni sakal bırakanlar, kaşıntı ve dökülmeyi önlemek için mutlaka sakal yağı kullanmalıdır.

Sakal yağını öncelikle sakal altında kalan deriye uygulamanız faydalı olacaktır. Kullanılacak yağ miktarı, sakalınızın uzunluğuna ve kişisel tercihinize bağlıdır ancak 4-5 damla burada optimum miktardır.

Cildinizin nemlendiğini ve rahatladığını hissettikten sonra, yağı sakallarınıza uygulamaya devam edebilirsiniz. Eğer sakalınız uzunsa, yağın eşit olarak dağılması ve nemlenmeyen bölge kalmaması için, tarak ya da fırça ile destekleyebilirsiniz.

Sakalınız ne kadar uzun olursa olsun, sakal yağı sakal bırakan her erkek için mutlaka uygulanması gereken bir üründür. Sakal uzatmanın eğlenceli ve kolay olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu başlarda herkes için böyle değildir.

Kaşıntı, dökülme, kuru cilt, kabarık sakal gibi sık karşılaşılan durumları düşündüğümüzde, sakal yağı sakal bakımı adına yapılacak ilk temel yatırımdır.

İLGİLİ MAKALELER