Nasıl Daha Çekici Bir Erkek Olursun?

Sırrını biz veriyoruz ama aslında bilim konuşuyor: Daha çekici olmanı sağlayacak birtakım bilgiler, tüyolar seni bekliyor!

Bazı insanların daha karizmatik, daha yakışıklı, daha çekici olduklarını söylemek mümkün. Asıl söyleyemediğimiz neye göre olduğu. Bunun gerçekten de bir sabiti yok. Ancak yine de bazı bilimsel araştırmalardan elde edilmiş sonuçlar daha çekici bir erkek olmanı sağlayabilecek bilgiler veriyor. Dikkatini çeker belki diye yazdık, buyursunlar…

Sinyali Yakala

“Ben hiç o gözle bakmadım.” diyebilirsin ama sana ne gözle bakıldığının farkında olmana engel değil bu. Gerçekten de dünyanın dört bir yanında aynı olan bazı “sinyal”ler var ki bunu biz değil, Amerikalı antropolog Helen E. Fisher söylüyor:

“Kadınlar kendisine hayran olan kişi ile flört ederken önce gülümser. Sonra kaşlarını hızlı bir hareketle kaldırır. Akabinde göz kapaklarını indirir, başını yana eğer ve başka tarafa bakar. Ayrıca gergin bir şekilde gülümserken elleriyle de yüzünü kapar.”

Bu sıralı kur hareketleri o kadar farklı kültürlerde bile aynı şekilde gözlemleniyor ki Alman etnolog Irenaus Eibl-Eibesfeldt bile bunun evrimsel olarak en ilkel dişilerde bile görülmüş olabileceğine inanıyor.

Dolayısıyla kimler için çekici bir erkek olduğunun farkında olmakla işe başlayabilirsin. Eh, sonrasında daha da çekici bir erkek olmak için yapabileceklerin de var tabii. :)

Sinyali Yakala

Davullara Güven

Biliyorsun, davul bile dengi dengine derler. Sebebi ne, biliyor musun? Bir davul çaldığı zaman diğer bir davul da titreşir. Titreşimi en yüksek olan davul, çalan davula en yakın olandır. İşte rezonansa dayalı bu uyum sonucu en çok kullanılan atasözlerinden birine sahip olmuşuz. Bu denkliğin önemini bugün bilim de destekliyor üstelik:

Bir flört uygulamasında 60 tane heteroseksüel erkek ve 60 heteroseksüel kadının davranışı Kaliforniya Üniversitesi tarafından 2011 yılında inceleniyor. Sonuçları tahmin edersin; birbirine denk olan kişilerin eşleme oranı çok daha yüksek çıkıyor. Çalışmaya katılmış olan Nottingham Trent Üniversitesi’nde Psikolog Mark Sergeant da bu davranış sebebini şöyle açıklıyor:

“Kendinize denk olan biri ile flört ettiğinizde iki şeyden kaçınmış olursunuz: Birincisi, sizden daha iyi görünüme sahipse gitmelerinden çekince duyuyorsunuz, eğer siz onlardan daha iyi görünüme sahipseniz daha iyilerini bulabileceğinizi düşünüyorsunuz.”

Sen de o denkliği, uyumu yakalayacağın kadınları arayabilirsin. Burada da mutlaka maddi bir denklik aklına gelmesin. Örneğin; tam bir sinefilsen sinemadan hiç hoşlanmayan bir kadınla flört etmek olumsuz sonuç getirebilir. Ancak bu senin çekici olmadığın anlamına gelmez. Kendi potansiyelini ortaya koymak için doğru bir seçim yapmadığın anlamına gelir.

Davullara Güven

Sakal Uzunluğuna Dikkat Et

Evet evet, uzunluğu da mühim. En azından New South Wales Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre… Bu araştırmaya 177 heteroseksüel erkek ve 351 heteroseksüel kadın katılıyor. Hepsine 10 adet erkek fotoğrafı gösteriliyor. Bu erkekleri çekicilik, ebeveyn olma kabiliyeti, sağlık ve erkeksilik açısından değerlendirmeleri isteniyor.

Sonuçlar kadınların kirli sakal bırakan erkekleri daha çekici buluyor. Genelde erkeksilik ve olgunluk sembolü gibi görünen sakal ne de olsa bazen saldırganlığın bir göstergesi gibi de algılanabiliyor. Bunu düşünerek tıraş olacaksan eğer tıraş bıçaklarına ve makinelerine bir daha göz at.

Burada önemli olan bir diğer konu şu: Eğer spor yapar yapmaz duş alıyor ve hemen yatağa girip uyumaya çalışıyorsan, bu durum uykuya dalmayı biraz zorlaştırabilir. Ancak uyumadan birkaç saat önce spor yapmanın uyku kalitesine olumsuz bir etkisi görülmüyor.

Yanı sıra Kuzey Teksas Üniversitesi tarafından yürütülmüş başka bir çalışmaya göre, anaerobik antrenmanları akşam saatlerinde yapman daha iyi performans göstermeni sağlıyor. Çünkü araştırma sonucunda çıkan kardiyovasküler etkinlik ve dayanıklılığın, sabahları daha iyi olmasına rağmen genel performansın akşam saatlerinde daha iyi olduğuna dikkat çekiliyor.

Kas Yapmaya Başla

Ama abartmadan. Evet, kaslı erkeklerin genel olarak genetik açıdan daha sağlıklı olduğu ve bir kadın için eş seçiminde artı puan olduğunu biliyoruz. Ancak buradan aklına gelen devasa kaslara sahip olan adamlar aklına gelmesin. Neden?

Kaliforniya Üniversitesi’nde (Los Angeles) yapılan bir araştırmada, 216 kadın üstsüz olan erkeklerin fotoğrafına bakıyor. Hafif kaslı, fit denilebilecek olan erkeklerin uzun süreli ilişki açısından çok daha fazla tercih ediliyor.

Yani, öyle Hulk olmana gerek yok; Kaptan Amerika da gayet ideal. 😊 Bunun için evde spor yapmak bile yeterli. Motivasyonun da hazır, şurada.

Onu Güldür

“Kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanırlar.” Evolution and Human Behavior’da yayınlanan bir araştırmaya göre bu sadece öylesine söylenmiş bir söz değil. Henüz mezun olmamış olan öğrencilere soruluyor: Partnerlerinin onları güldürebilmesi ve onların partnerlerini güldürebilmesi ne kadar önemli.

Kadınlar her ikisini de çok önemsiyor. Yani hem senin onu güldürmen hem de onun esprilerine gülüyor olman seni diğer erkeklere göre çok daha çekici yapıyor. 

Bir kadını güldürmek için entellektüel anlamda kendine yatırım yapman gerektiğini de unutmamalısın elbette.

Onu Güldür

Farkındalığını Artır

Avustralya’dayız. Üniversite öğrencilerinin bulunduğu bir araştırma yapılıyor. 91 öğrenciye farkındalık seviyelerini ölçmeye yarayacak bazı durumlar sunuluyor ve bunlara katılıp katılmadıkları soruluyor. Durumlar şu şekilde:

  • Hislerimi bir tepki vermeden anlayabiliyorum.
  • Nefesimin hızlanıp yavaşladığını fark edebiliyorum.
  • Duygularımı kelimelerle ifade etmekte iyiyim.

Erkek öğrencilerin bu 3 durumla ilgili verdikleri cevaplardan sonra kadın öğrencilere hangi cevabın daha çekici/seksi geldiği soruluyor. Sonuçlar, kadınların farkındalık düzeyi yüksek olan erkekleri daha çekici bulduğu yönünde.

Farkındalığı artır

Gururlu Ol

British Columbia Üniversitesi’nde yapılmış olan bir araştırmada erkeklerin ve kadınların potansiyel eşlerinde farklı duygusal ifadeleri tercih ettikleri ortaya çıktı. Araştırmaya 900’den fazla Kuzey Amerikalı erkek katıldı. Hepsinin daha önceden tanımlanmış olan duygusal ifadelerini içeren fotoğraflar kadınlara gösterildi.

İlginç bir şekilde kadınlar mutlu erkekleri en az çekici olarak nitelendirirken, gururlu olanlar onlar için daha çekici profiller olarak görüldü. Hatta utangaç olanların bile şansı olduğunu söyleyebiliriz. Yani Jane Austen “Aşk ve Gurur”u yazarken daha geniş bir açıdan bakmış demek. 😉

Extreme Spor Yap

Kendini tehlikeye atma tabii, uzmanlaş önce. Bu seni daha çekici bir erkek yapabiliyor. En azından Alaska Üniversitesi’ndeki bir araştırma böyle söylüyor: Kadınlar “avcı-toplayıcı riskleri” denilen şeyi alabilen erkeklere daha çok ilgi duyuyor.

230 tane üniversite öğrencisi üzerinden yapılan araştırmada kadınların dağ bisikleti, derin dalış, extreme paten kaymayı da içine avcı-toplayıcı riskleri alan erkekleri, daha düşük seviyede risk alan erkeklere göre çekici bulduğunu gösteriyor.

Virüs programını güncellememek, illegal yollardan akademik bir makaleyi çalmak gibi modern riskler de ilgili çekiciliğe giriyormuş ancak biz deriz ki o kadar “çekici” olmaya da gerek yok. Şöyle güzel bir kaya tırmanışı falan dururken, ne gerek var?

Evet, gördüğün gibi, kadınlar için daha çekici bir erkek olmanın yolları mümkün. Hatta bizim aktardıklarımızdan çok daha fazlası da var. Biz de sana Bonherre olarak bir tavsiye vermek isterdik ama buna ihtiyacın olduğunu düşünmüyoruz. Ne olursa olsun olduğun halinle sen, herkesten farklı ve yeterince dikkat çekicisin. 😉

İLGİLİ MAKALELER