Yeni Dünya Düzeni: Clubman Pinaud Ailesi İncelemesi

Her gün bir öncekinden daha farklı bir dünyaya uyanıyoruz. Değişim kaçınılmaz ve bir o kadar da hızlı. Adapte olabileceğin türden de değil hani. Her ne kadar zaman daha hızlı akıyor gibi görünse de bu sonsuz bilgi selinde akan zaman değil sadece. Nereye gittiği belli olmayan bir devinimle dünya ağzına aldığı her bireyi çiğneyip tükürüyor en ufak bir suçluluk duygusu hissetmeden.

Çağ ilerliyor – en azından öyle sanıyor insanoğlu- ve bir önceki yüzyıldan farklı değiliz aslında. Ölçülebilir değerlerimiz var sadece. Daha mı mutluyuz, endeksi var. Açlık, sefalet, salgın hastalık raporu, doğum oranı… Neyi öğrenmek istiyorsak, biliyoruz. Örneklem havuzlarımız var nasılsa! Rastgele seçtiğimiz yüz kişi bize toplumu anlatıyor. Bir avuç su damlasında okyanusu düşlüyoruz sadece.

Akan zamanda değil aslında. Bir bilinmeze gidiyoruz ve işin en kötü tarafı daha az insan gökyüzünü seyrediyor artık. Feodal dönemin Avrupa’sından pek bir farkımız kalmadığını fark eden o kadar az insan var ki... Kölelik modern şekliyle devam ediyor. 11 ay çektiği kürek cezasını –kendince- 1 aylık tatille kapatma telaşında insanoğlu. Ve bunun için belki de dedesinin her Allah’ın günü seyrettiği denize koşuyor bir senelik biriktirdiği parayla. Babasının kaçmak için can attığı o sahil kasabasına…

Lüks ve zenginlik kavramları da örseleniyor bir süre sonra. Alım gücüyle doğru orantılı olarak erişebildiğin lüks, ihtiyaç haline geliyor. Gerçekten kaliteli mi? Maalesef bilinmiyor. Eğer konu hakkında detaylı bir araştırma yapmamışsanız ya da ilgi alanınız değilse her şey havada kalıyor.

Peki lüks ve kalite bir arada olamaz mı? İşte bugün burada bu sorunun yanıtını bulmaya çalışacağız : Clubman Pinaud Ailesi

Clubman Pinaud Ailesi

59 gr ağırlık ile gelen bu şirin şey krem kıvamında bir tıraş sabunu aslında. Sert plastik kap sabunu dış etmenlere karşı korurken maalesef kase içinde köpürtme imkanı vermiyor. Zaten bozulmaya sebep vermesi nedeniyle kendi kasesi içinde köpürtme benim tavsiye ettiğim bir yöntem değil.

Elbette ki burada da bir takım istisnalar var. Eğer kendi kasesinde köpürtme yapmak istiyorsanız, kabından çıkardığınız sabunu rendeleyerek tekrar kendi kasesine basabilirsiniz. Burada önemli olan bu işlemi hava almayacak şekilde sert yapmak.

Clubman Pinaud benzeri yumuşak sabunlarda eritmeye gerek yok iken sert ( hard ) sabunları rendeleme işleminden sonra sıcak buharda biraz ısıtmanız daha kolay basmanızı sağlayacaktır.

Clubman Classic aftershave losyon kokusuna benzeyen bir koku ile bezenmiş olan tıraş sabunumuz, gerek kokunun hafifliği gerekse sonrada üzerine uygulayacağınız tıraş sonrası losyonun kokusunu bastırmaması sebebiyle tercih sebebi. Bergamot, yasemin, misket limonu ve hafif vanilya kokusu ile banyonuzu doldurması içten bile değil.

Çay kaşığı marifetiyle köpük kasenize almaya müteakip seçeceğiniz herhangi bir fırça ile ( Silvertip porsuk, domuz ya da sentetik fark etmez ) kalın, kaliteli bir köpük yapabilirsiniz.

Çok su seven bir sabun olmayan Pinaud az yüklemelerde baloncuklu bir görünüm verecektir. Bunun içindir ki ya kasesinde en az 20 saniyelik bir yükleme yapınız ya da direkt çay kaşığı ile başka bir kaseye alıp köpük yapma işlemini orada yapınız. 

Köpüğünüzü hazırladıktan sonra Clubman Pinaud tıraş öncesi yağ ile tıraş keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı ile zenginleştirilmiş formülü ile hem jiletin daha rahat hareket etmesine imkan verirken hem de cildinizi besleyecektir.

Sorunlu bir cilde sahipseniz, tıraş sonrası tahriş ve batıklardan yakınıyorsanız markanın Batık ve Tahriş önleyici jelini kullanmanızı tavsiye ederim. (Bkz: Hassas Ciltler İçin Tıraş Önerileri)

Tıraş sonrası soğuk suyla yıkadığınız cildinize elinize bir miktar alarak balsam benzeri bir uygulama yapabilirsiniz.

Uzun süreli kullanımda faydasını göreceğiniz kanısındayım. Elbette soğuk tıraş ile birleştirmenizde fayda var.

Clubman Pinaud tıraş sabunu içeriğindeki shea yağı, Hindistan cevizi yağı, aloe vera özü ve papatya özü ile tıraş esnasında cildin tahriş olmasını ve tıraş sonrası cildin nemlendirilmesini sağlıyor. Uzun süreli kullanımda cildi kurutmuyor. Oluşturduğu dolgun köpük ile de tahrişi en aza indiriyor. Boyutları sebebiyle seyahatlerinizde de yanınızda bulundurabileceğiniz bu ürün klasik kokusu, tıraş sonrası fresh ve nemli bir cilt bırakması ile bir adım öne çıkmakta.

Clubman ailesi içerisinde aftershave losyonların ayrı bir yeri var. Tıraş sonrası oluşan tahrişi azaltmak, cildi nemlendirmek ve ayrıca güzel bir koku ile cezbetmek amacıyla kullanılan losyonlar, Clubman serisinin –bana göre- baş tacı. İster hafif bergamot ve vanilya ile klasik koku, isterseniz misket limonu ana içeriği ile Lime sec, isterseniz leylak ve miskin muhteşem birlikteliği Lilac Vegetal ile maskulen ve sofistike tarafınızı ön plana çıkarabilirsiniz. EDC formatında losyonların tüm vücuda sürülebilmesi (all over body splash) de cabası. Seyahat boyu olarak da temin edebileceğiniz ürünler farklı konu seçenekleri ile beğeninize sunulmuş. Bay Rum ve Misk ise modern kokular olarak göze çarpıyor.

EDC formatında losyonların tüm vücuda sürülebilmesi (all over body splash) de cabası. Seyahat boyu olarak da temin edebileceğiniz ürünler farklı konu seçenekleri ile beğeninize sunulmuş. Bay Rum ve Misk ise modern kokular olarak göze çarpıyor.

Son olarak sizin için pürüzsüz ve yumuşak bir cilt olmazsa olmaz ise, fazla yağlı bir cilde sahipseniz, sıcak yaz günlerinde nem dengesini korumak istiyorsanız Clubman Talk pudrayı şiddetle tavsiye ediyorum.
İçeriğindeki çinko oksit ile tıraş yara ve tahrişlerinin de daha çabuk iyileşmesine katkı sağlayacaktır. 

 

Sözün özü ;

Yeni dünya sizin Datça’da bir yazlık hayalinizi uzun süre ertelemenizi sağlayacak belki ama Clubman Pinaud gibi lüksü ve kaliteyi bir arada sunan , 200 yıllık markaların hayatınızı kolaylaştırmasına imkan verecek. Enfes kokuları ise kumsal niyetine.

Ne yaşarsanız yaşayın, centilmen kalın.

Kusurumuz olduysa affola.

Yazarı: Caner Denizli

İLGİLİ MAKALELER