Baili Tıraş Makineleri

Bu videomuzda, dünyada fiyat/performans konusundaki başarısıyla çok anılan Baili tıraş makinelerinden bahsettik.

  • Baili Tıraş Makineleri ve Çeşitleri  
  • Baili BR179 tıraş makinesi anlatımı  
  • Baili BR176 tıraş makinesi anlatımı  
  • Baili BR171 tıraş makinesi anlatımı  
  • Baili BR179 modeliyle 2 perde tıraş  
  • Baili BR179 performans değerlendirmesi  


➕ Agresiflik ne demektir?

Klasik tıraş makinesinin agresifliği, tıraş makinesinin kafa tasarımına bağlı olarak değişir. Makineye taktığınız yaprak jiletin duruş açısı, başlığın yani koruma barının ne kadar içinde kaldığı değiştikçe jileti yüzünüzde farklı şekillerde hissedersiniz.

Bir yaprak jilet, ne kadar koruma barının içindeyse yani ne kadar açıkta değilse yüzünüzde daha az hissedilecektir. Buna bağlı olarak da jileti fazla yüzünüzde hissetmeyeceğiniz yumuşak bir tıraş alabilirsiniz.

Bir yaprak jilet ne kadar açıkta bırakılmışsa ve jiletin ucu ile bar arasındaki mesafesi ne kadar çoksa, yüzünüze o kadar fazla değer. Bu da jileti yüzünüzde daha fazla hissettiğiniz “agresif” bir tıraş verecek demektir.

Günlük tıraş oluyorsak, cildimizin jilet ile yorulmasını istemediğimizden günlük tıraşa uygun daha yumuşak makineler tercih etmeliyiz.

Eğer 3-4 günde bir tıraş oluyorsak, uzun sakalımızı kesiyorsak, daha agresif tıraş makineleri daha iyi iş çıkaracaktır.

➕ Jilet açıklığı ne demektir?


Jilet açıklığı, yaprak jileti tıraş makinesine taktığınızda jiletin uzun kenarda ne kadar açıkta görüldüğüdür. Jilet ne kadar açıkta bırakılmışsa, cildimize o kadar fazla değecek, ne kadar içeride bırakılmışsa ciltte o kadar az hissedilecektir.

Burada jilet açıklığı daha az olan makineler BR176 ve BR179 modelleridir. BR171 modelinin jilet açıklığı daha fazla ve daha agresif bir tıraş vermektedir.

Baili tıraş makinelerinin incelemesini merak ediyorsanız, yukarıdaki videomuza göz atabilirsiniz. 

İLGİLİ MAKALELER